Mikä Sosiaalinen Hub?

Sosiaalinen Hub on väliaikaiseen, tyhjillään olevaan tilaan (Katariinankatu 12, 2. krs) perustettu yhteiskunnallisen toiminnan laboratorio.

Ensivaiheessa 10.2.-14.3.2012 se toteutetaan Sitran uuteen demokratiaan keskittyvän Elinvoimafoorumin (http://www.sitra.fi/uusi-demokratia) kokeiluna. Tämän jälkeen konseptia voidaan hioa tai suunnitella se kokonaan uusiksi ja etsiä sille uusia yhteistyökumppaneita.

MIKÄ?

Sosiaalinen Hub on väliaikaiseen, tyhjillään olevaan tilaan perustettu yhteiskunnallisen toiminnan laboratorio. Se on yhteisöllinen työhuone, jossa yksittäiset vapaat kansalaistoimijat, tutkijat, kulttuuriprojekteja tekevät toimijat ja muut tahot voivat kehitellä välitöntä taloudellista voittoa tavoittelemattomia, esimerkiksi lähidemokratiaan tai -ympäristöönsä liittyviä sosiaalisia projekteja.

MIKSI?

Sosiaaliseen Hubiin mukaan pääsemiseen on matala kynnys. Se tarjoaa käyttäjilleen verkostoitumispaikan, työtiloja ja verkkoyhteyden, eräänlaisen ”residenssin” viikosta puoleen vuoteen. Kuppikuntia tai saavutettuja etuja ei muodostu, sillä tila elää ja vaihtaa jatkuvasti paikkaa.

MITEN?

Sosiaalinen Hub voi vaihtaa tasaisin väliajoin sijaintiaan tilojen tarjonnasta ja tarpeesta riippuen. Pyrkimyksenä kuitenkin on, että yhdessä paikassa ollaan vähintään kolme kuukautta.

Hubin pystyttämiseen tarvitaan ainoastaan tyhjä tila, minimikalusteet sekä langaton laajakaistanetti. Käyttäjillä ei ole omia työpisteitä ja omille tavaroille on lukittavat, liikuteltavat laatikot. Kokouksia ja palavereja varten löytyy erillinen, varattava tila.

Residensseistä päättää hakemusten perusteella ohjausryhmä, jossa on mukana relevantit tahot. Hakemusten käsittelyssä voidaan hyödyntää myös vertaisarviointia.

KENEN KANSSA?

Yksi mahdollisista yhteistyökumppaneista on Helsingin kaupunki. Kaupungin elinkeinopalveluilla on ollut vuonna 2011 ESR-rahoitteinen projekti, jossa on selvitetty myös väliaikaistilojen hyödyntämistä. Myös esimerkiksi valtiolla, yliopistolla tai yksityisillä tahoilla voi olla käytössään hyödynnettävää hukkatilaa, joiden käytöstä voi neuvotella.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s