WÄRK 2012 – Koska maailma muuttuu tekemällä

Mitä? Wärk:fest on innostuneiden ihmisten kokoontuminen jaetun tekemisen äärelle. Tee se itse –kulttuurin vallankumousta virkataan ja värkätään 19.-21. lokakuuta Kaapelitehtaalla.

Kenelle? Kaikki uteliaat ovat tervetulleita mukaan tekemään, järjestämään, kokeilemaan, jakamaan, istuttamaan ja oivaltamaan. Wärk:fest kutsuu jokaisen, erityisesti analysoinnin veltostaman tietotyöläisen, näkemään viimeinkin kätensä jäljen.

Miksi ihmeessä? Innostuin Wärkistä, koska koen itse olevani ensisijaisesti tekijä. Tartun mieluiten  toimeen, jos vain osaan tai no vaikka en osaisikaan, niin matkalla varmaankin oppii. Suomalainen vanha kansa tietää, työ tekijäänsä neuvoo.

Jos joku on pielessä, on parempi koittaa rakentaa siihen ratkaisu, vaikka purukumista ja helikopterin moottorista sen sijaan, että odottaa, että joku koulutettu asiantuntija tai varta vasten asiaan paneutunut komissio tulee ja kertoo, miten se pitäisi tehdä tai parhaimmillaan mistä sen voi ostaa.

Värkkääjät ovat aktiivisia toimijoita, jotka haluavat osallistua yhteisiin asioihin tekemällä ja ruohonjuuritason innovaatiot taas tuottavat uutta hapekasta elämää ympärilleen. Toivon, että yhteisen väsäämisen ja oppien jakamisen kautta olisi mahdollista tartuttaa tapahtuman osallistujiin ja yleisöön sama tekemisen ja kokeilemisen asenne.

Kuvassa Wärkkiä duunaa OK festin koordinaattori, ADC puuhaaja Juha Huuskonen ja oppimisesta inspiroituva Helsinki Hacklabin hakkeri Laura Uusitalo.

Miksi Sosiaalinen hub? Sosiaalisessa hubissa toteutuu sama ajatus kun Wärkissä. Tarjotaan sattumalle otollinen mahdollisuus tapahtua. Kuka tahansa voi istahtaa epätodennäköisen yhteistyökumppanin viereen ja kokeilla väsätä yhdessä jotain.

Koska tuottajan työ on usein todella yksinäistä, tuunasin erityisen mielelläni tee se itse kulttuurin kestejä sosiaalisessa hubissa. Aika ajoin on todella mukavaa, että kokee olevansa osa jotain löyhää työyhteisöä.

Hubi mahdollisti myös epämuodolliset Wärk:festin fiksausryhmän kokoontumiset tilassa, joissa ei ollut pakko juoda kaljaa tai ostaa oikeutusta vapaaseen oleiluun. Kokeilun aikana, varsin lyhyessä ajassa, huomasin löytäneeni useita uusia näkökulmia tilaan. Tätä lisää!

Sosiaalisin terveisin, Wärk:festin koordinaattori Nuppu Stenros.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s