Kansan muisti ry hubailee

Kansan muisti ry on ollut Sosiaalisessa Hubissa tekemässä Kansan muisti -sivuston ulkoasu-uudistusta sekä kehittämässä Talkootarjotin-palvelun pilottiversiota.

Kansan muisti -sivuston tavoitteena on uutta teknologiaa hyödyntäen tarjota kansalaisille mahdollisuus seurata kansanedustajien toimintaa helposti, ymmärrettävästi ja tasa-arvoisesti. Keräämme palveluun tietoa mm. edustajien äänestyskäyttäytymisestä, puheenvuoroista, vaalirahoituksesta ja aloitteista. Sivuston uudistuksen yhteydessä helpotamme sivuston käytettävyyttä, keräämme dataa uusista tietolähteistä ja lisäämme palveluun interaktiivisia toiminnallisuuksia.

Talkootarjotin on nettipalvelu, jossa ihmiset voivat etsiä itselleen sopivia vapaaehtoistyötehtäviä, ja jonka avulla järjestöt voivat paremmin hallinnoida vapaaehtoistyötä. Sen tarkoituksena on siis toimia vapaaehtoistyön ”markkinapaikkana”, jossa vapaaehtoistyöntekijät ja -tarvitsijat löytävät nykyistä helpommin toisensa. Sivusto hyödyntää käyttäjäprofiilien tietoja ja pystyy yksilöidysti tarjoamaan ihmisille heitä kiinnostavia tehtäviä. Järjestöille sivusto antaa vapaaehtoistyön helpomman hallinnoinnin ja osittamisen kautta mahdollisuuden tarjota lyhyitä ja selkeitä talkookeikkoja, joihin ihmisten on helpompi sitoutua. Vapaaehtoiset ja järjestöt voivat myös antaa toisistaan palautetta. Palautteita voidaan käyttää paitsi toiminnan kehittämiseen ja oman osaamisen arviointiin, myös luottamuksen synnyttämiseen verkon yli.

Talkootarjotin edistää suomalaisen kansalaisyhteiskunnan organisoitumista ja antaa ihmisille helpon väylän löytää uutta, merkityksellistä sisältöä elämäänsä. Haluamme tarjota vapaaehtoistyökentän käyttöön parempia työvälineitä, joiden avulla tehdyn vapaaehtoistyön määrä voi lisääntyä ja vaikuttavuus parantua. Tavoitteenamme on myös pyrkiä kehittämään välineitä, joiden avulla ihmiset voivat nykyistä aktiivisemmin osallistua vapaaehtoistyökentällä tapahtuvan kehityksen suuntaan ja muotoihin.

Sosiaalinen Hub on tarjonnut hienon mahdollisuuden ihmisiin tutustumiseen, verkostoitumiseen ja ideoiden vaihtamiseen. Se on ollut hyvä työskentely- ja kokoontumispaikka oman toimitilan puuttuessa yhdistykseltämme. Toivomme, että kokeilu jatkuu!

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s