Huili Hubissa

Hubissa tehdään Suomen ensimmäistä ja ainoaa ekologista lifestylelehteä Huilia.

Vuonna 2010 lanseerattu Huili toimi helmikuuhun saakka ekosähköyhiö Kraft&Kulturin asiakaslehtenä, mutta nyt lehti on itsenäistynyt. Jatkossa Huilia julkaisemme me lehden neljä tekijää: AD Pekka Toivonen, myynti- ja markkinointivastaava Antti Kiuru sekä päätoimittaja Riikka Suominen, jota sijaistaa huhtikuun alkuun saakka toimituspäällikkö Elina Venesmäki.

Kun kaikki muutenkin hukkuvat luettavaan, niin miksi me teemme tähän maailmaan vielä yhtä aikakauslehteä? Siksi, että:

* Suomessa ei ole toista ekologista lifestyle-lehteä. (Ei niitä ulkomailtakaan montaa löydy.)
* Jos ekovalintojen halutaan lyövän läpi, täytyy niitä markkinoida ihan niinkuin kaikkea muutakin markkinoidaan: inspiksellä, kauniilla ihmisillä ja haluttavuudella.
* Ekoscenessä tapahtuu paljon. Uusia tuotteita, palveluita ja raportteja tulee jatkuvasti. Mutta uutuuksistakin pitää raportoida tolkulla. Ekovalinnat ei ikinä korvaa nykyisiä, ellei niiltä vaadita ihan samaa kun normituotteilta.
* Kun luonnonvarojen loppuminen ja kallis energia jossain vaiheessa muuttaa meidän elämäntapaa, jää jäljelle valtavasti ihanaa: onnistuneita leipomuksia, etkoja, jatkoja ja juhlahuippuja, runoja, yöuinteja, oivalluksia, rakastumisia, sienisaaliita, jooga-asanoita, ylipitkiä leffoja, pyöräilyä, majakkaretkiä, parsasatoja, häikäisevää arkkitehtuuria… Huili haluaa kertoa niistä jo nyt.
* Ekoelämä ei nimittäin ole kompostinvihreitä kompromisseja, vaan vähintään yhtä helppoa, hauskaa ja kaunista, kun se, mitä me vielä nyt pidetään tavallisena elämänä.

Huili on itsenäinen julkaisu. Me uskomme, että lukijoita kiinnostaa myös isojen mediakonsernien ulkopuolella tehdyt sisällöt. Huilia tehdään sen lukijoille, ei osakkeenomistajille tai, että uutuusripsiväri myisi paremmin . Mutta se tarkoittaa myös, että lehteä ei voida tehdä, ellemme saa tarpeeksi lukijoita.

Toivomme, että Hubissa vaihdettaisiin paljon ideoita siitä, kuinka ekologisesti kestävästä elämästä tehtäisiin haluttavaa. Itse toivomme ajatuksia siihen, kuinka tehdäHuilista mahdollisimman hyvä ja siihen, miten levitttää sanaa sen erinomaisuudesta.

Lisätietoja Huilista.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Huili Hubissa

 1. Viestinne on lievästi sanoen ristiriidassa sen kanssa että tänään postissa tulleen lehden sivulla 5 lukee kustantajana Kraft & Kultur. Vääntäkääpä nyt rautalangasta mikä tilanne on. Itsenäinen julkaisu, jota kuitenkin kustantaa firma, jonka asiakaslehti lehti ”oli”?

  Minulla riittää mielenkiintoa ja intoa promota lehteänne. Sisältö on ollut tähän mennessä loistavaa. Vaikka teettekin lehteä Itä-Suomen pääkaupunki ”helsingistä” käsin, kopioikaa eteläpohjalaisesta mentaliteetista edes suoruus ja kertokaa missä oikeasti mennään.

 2. Moi Elias,
  Hullia julkaisi helmikuuhun saakka Kraft&Kultur. Juuri saamasi lehti oli Huilin viimeinen numero asiakaslehtenä. Nyt lehti on omillaan, Jatkossa me tekijät julkaisemme lehteä omin voimin (alla linkki Vihreän Langan uutiseen aiheesta.). Mahtava kuulla, että olet tykännyt Huilista. Sisältö pysyy kustantajan muutoksesta huolimatta samana, vain ruotsalaiset käännösjutut vaihtuvat omien suomalaisavustajien tekemiin. Mutta jatkossa lehti siis pitää tilata. sen voi tehdä täällä:
  http://www.huililehti.fi/9/page.asp%3Fpage_id=9053&type=custom%252Fhuilisubscr.html

  http://www.vihrealanka.fi/uutiset/s%C3%A4hk%C3%B6yhti%C3%B6-hylk%C3%A4si-huilin-ekolehti-yritt%C3%A4%C3%A4-nyt-omillaan

  Toivottavasti tämä selvensi hiukan.
  Yst.
  Riikka (Huilin äitiyslomaileva päätoimittaja)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s